Over ons

Wij zijn Rasila Hoek en Vivian Hemmelder. Wij kennen elkaar van de Nationale DenkTank, waaraan wij in 2016 beiden deelnamen. Momenteel komen wij als patiënten in de specialistische ggz persoonlijk de knelpunten van deze sector tegen. Wij willen deze ervaring gebruiken om de ggz een beetje te verbeteren.

Ons doel is om onze eigen ervaringen als drijfveer te gebruiken voor het verbeteren van de ggz. De analyses voeren wij zoveel mogelijk objectief uit, hoewel wij wel beïnvloed worden door onze eigen positie in het systeem. Wij willen met gek van ggz op een positieve manier aandacht voor het thema vragen, en met concrete oplossingen komen voor de knelpunten die we vinden.

Vivian Hemmelder
vivian_fotoIk heb Psychobiologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, en vervolgens een master Neuroscience behaald aan Harvard University. Ik heb wetenschappelijk onderzoek gedaan op verschillende plekken in Nederland en Amerika. Na de Nationale DenkTank ben ik aan de slag gegaan als adviseur in de publieke sector. In deze baan adviseer ik over verschillende maatschappelijke vraagstukken, variërend van jeugdzorg tot detentie.
Op mijn achttiende zag ik mijn eerste psycholoog. Sindsdien heb ik verschillende behandelaren en behandelingen gehad, zowel in Nederland als ik Amerika. Mijn klachten liggen vooral op het gebied van stemming. 

Rasila Hoek 
Ik ben afgestudeerd in wiskunde aan de Universiteit rasila_fotovan Amsterdam en heb tijdens mijn master mijn lesbevoegdheid gehaald. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan als docent wiskunde in het middelbaar onderwijs, aan de universiteit, in examentrainingen en volwassenenonderwijs. Daarnaast heb ik korte tijd gewerkt als consultant op het gebied van beroepsonderwijs en arbeidsmarkt.
Sinds mijn achttiende ben ik, in wisselende intensiteit, in behandeling in de ggz voor klachten rondom stemming en angst.